Priser i: 
emmy är ett svenskt klädmärke som gör feminina, välskräddade plagg i hög kvalitet för kvinnor i alla åldrar och storlekar.
Stilen är inspirerad av 1930- 60tal och hålls väldigt klassisk, men är anpassad för dagens kvinnor med bland annat stretchiga material och fiffiga fickor. Alla plagg är dessutom lättskötta och enkla att ta av och på.

Det är möjligt både att skapa en hel garderob av emmy-plagg men även att plocka russinen ur kakan oavsett om du är en retrofantast som identifierar dig med hela konceptet, om du är en ung trendig tjej eller en medelålders kvinna som bara söker efter något elegant att mixa upp garderoben med.

Redan från första skisserna innehåller kollektionerna plagg skapade att passa alla kroppstyper och en ålderslös målgrupp!
Plaggen görs i upp till tio olika storlekar (från storlek 34 till 52) för att alla ska få känna sig vackra!

emmy's mål är att skapa favoritplagg som får kunder att komma tillbaka. Genom att satsa på tidlös stil och kvalitet som håller i flera år drar emmy sitt strå till stacken för att trappa ner på farten i modeindustrin, minska onödig massproduktion och därmed skydda miljön.

När man köper ett emmy-plagg ska man få valuta för pengarna! Mycket tanke, omsorg och professionalism läggs därför ner i att finslipa varje detalj så att passform, stil och kvalitet ska vara på topp.

emmy släpper varje år en vår/sommar-kollektion och en höst/vinter-kollektion. Varje kollektion innehåller alla typer av plagg för att skapa en komplett garderob som är gångbar under hela säsongen.

emmy är ett litet företag med en ännu mindre kärna. Kärnan består av de två enda anställda Emmy Nilsson och Lisa Nilsson, systrar och kompanjoner.

Sömnadsproduktionen sker i liten skala i Portugal i södra Europa och den småskaliga stickproduktionen sker i Hong Kong.

emmy-plagg säljs för tillfället i ett 50tal självständiga dam- och livsstilsbutiker över hela Europa och skickas varje vecka ut ifrån egna webshoppen till nöjda kunder över hela världen.
Du kanske känner igen grundaren och designern Emmy Nilsson? Hon är nämligen själv med och modellar vid alla märkets fotograferingar.

Emmy har en examen från Københavns Mode- og Designskole och har drivit emmy sedan 2010 då hon valde att kombinera sitt historie- och vintageintresse, sina shoppingbekymmer och sina designkunskaper och göra affärer av det.

Hon hade svårt att köpa plagg till sig själv som stämde med hennes vintagestil och som fungerade till vardags i kalla Sverige. Faktumet att butiksutbudets lösa toppar och lågt skurna jeans varken är smickrande eller bekväma för en kurvig kropp gjorde det ännu svårare att hitta rätt i modedjungeln. Inte kunde hon väl vara ensam om dessa "bekymmer"?
Den mängd beställningar som nu trillar in från världens alla hörn och de rörande brev Emmy får från nöjda kunder bevisar att, nej, hon är inte ensam!Emmy's syster Lisa Nilsson kom med i firman 2015. Hon har en examen i International Management från Jönköpings Universitet och har gått flera event-kurser.
Nu sköter hon ekonomin i företaget och det är för det mesta hon som svarar på dina mail och packar dina beställningar.
 
emmy design AB.
Karlskrona, Sweden.
+46 70 286 95 37
© Copyright 2016